Op welke persoon uit de Bijbel lijk jij?

The Bible

Vanaf zondag 11 mei, 23.50 uur, Ned 2

VRAAG 1/14
Welke eigenschap beschrijft jou het best?
A.
Trouw
B.
Hardwerkend
C.
Liefdevol
D.
Moedig
VRAAG 1
VRAAG 2/14
Welke eigenschap zullen roddelaars jou toedichten?
A.
Opvliegend
B.
Te kritisch
C.
Bemoeizuchtig
D.
Waait met alle winden mee
Vorige vraag
VRAAG 2
VRAAG 3/14
Waar ben jij het meest dol op?
A.
Dieren
B.
Muziek
C.
Reizen
Vorige vraag
VRAAG 3
VRAAG 4/14
Wat kan jij niet uitstaan bij anderen?
A.
Luiheid
B.
Harteloosheid
C.
Leugens
D.
Lafheid
Vorige vraag
VRAAG 4
VRAAG 5/14
Hoe gedraag je je in een groep?
A.
Ik doe anderen graag een plezier
B.
Ik neem graag de leiding
C.
Ik houd me wat op de achtergrond
Vorige vraag
VRAAG 5
VRAAG 6/14
Hoe avontuurlijk ben je?
A.
Ik vind rust en stabiliteit belangrijk
B.
Ik wil veel reizen en ondernemen
C.
Soms wil ik rust, maar dan ook weer uitbreken
Vorige vraag
VRAAG 6
VRAAG 7/14
Hoe principieel ben jij?
A.
Ik heb sterke principes en handel daarnaar
B.
Ik heb even geen principes als mij dat beter uitkomt
C.
Best moeilijk om m'n principes na te leven
Vorige vraag
VRAAG 7
VRAAG 8/14
Wat is jouw grootste valkuil?
A.
Ik kan heel koppig zijn
B.
Ik doe dingen waar ik later spijt van heb
C.
Ik kom niet genoeg voor mezelf op
D.
Ik ontspan te weinig
Vorige vraag
VRAAG 8
VRAAG 9/14
Hoe stel jij je op tijdens een meningsverschil?
A.
Ik ben best bereid fouten toe te geven
B.
Ik laat me niet makkelijk overtuigen
C.
Ik geef de ander gelijk als dat voordelen heeft
D.
Ik geef de ander gelijk om ruzie te voorkomen
Vorige vraag
VRAAG 9
VRAAG 10/14
Welk talent beschrijft jou het best?
A.
Ik kan anderen goed ondersteunen
B.
Ik ben een doorzetter met discipline
C.
Ik kan goed met mensen omgaan
D.
Ik denk voor ik iets doe
Vorige vraag
VRAAG 10
VRAAG 11/14
Welke eerste indruk
krijgen anderen van je?
A.
Afwachtend
B.
Temperamentvol
C.
Bruggenbouwer
Vorige vraag
VRAAG 11
VRAAG 12/14
Hoe oefen jij invloed uit op anderen?
A.
Ik stel me vaak op als leider
B.
Ik geef graag verstandige adviezen
C.
Ik geef mijn mening, soms fel en stellig
D.
Nauwelijks, hooguit in stilte
Vorige vraag
VRAAG 12
VRAAG 13/14
Wat is het meest kenmerkend voor jou?
A.
Ik ben niet zo'n prater: geen woorden maar daden!
B.
Ik praat en discussieer graag
C.
Ik geloof niet snel wat iemand zegt
Vorige vraag
VRAAG 13
VRAAG 14/14
Wat ben jij het meest?
A.
Gevoelsmens
B.
Verstandsmens
Vorige vraag
VRAAG 14
Je lijkt het meest op

Zelf zul je de leiding niet nemen. Je voelt je meer thuis in een sidekick-rol als wijze adviseur, zoals Daniël dat was voor meerdere koningen van Babel en Perzië. Je bent loyaal en betrouwbaar, maar je principes staan bovenaan, ook als je onder druk wordt gezet. Je bent goed met dieren.

Je lijkt het meest op

Je bent een sterke persoonlijkheid met een gezonde dosis wijsheid, doorzettingsvermogen en verbindend leiderschap. Je hebt innerlijke rust en je bent voor de duvel niet bang. Wat dat betreft lijk je op Jozua. Op cruciale momenten koos hij de goede kant. Als een kundig en godvrezend leider veroverde hij het Heilige Land.

Je lijkt het meest op

Je hebt een eigen mening, maar vindt het moeilijk daarmee voor de dag te komen. Net als Sara houd je er van om te zorgen, maar soms ga je wat te ver om het anderen naar de zin te maken. Je vindt het niet altijd makkelijk om te geloven wat anderen je vertellen. Dan moet je uitkijken dat je de ander serieus blijft nemen.

Je lijkt het meest op

Jouw karakter heeft veel weg van Mozes: een groot en eigenzinnig leider. Het leiderschap heb je moeten leren, want er schuilt ook een diepe onzekerheid in je. Je twijfelt aan je eigen kwaliteiten, (en zegt dan ‘ja maar’) maar als anderen vertrouwen in je hebben, kun je de hele wereld aan. Je eigen drift zit je soms in de weg. Met meer tact zou je nog meer kunnen bereiken.

Je lijkt het meest op

Je bent iemand die leeft vanuit je hart. Je kropt de emoties niet op, maar kunt ze kwijt in bijvoorbeeld gedichten en muziek. Je stort je met volle overgave op uitdagingen. Dat maakt je soms impulsief en daardoor neem je niet altijd verstandige en juiste beslissingen. Je kunt goed omgaan met de stress die dat met zich meebrengt. Eenmaal overtuigd van je vergissingen, heb je de moed daar voor uit te komen. Net als koning David.

Je lijkt het meest op

Geloof het of niet: maar je hebt veel weg van Maria, de moeder van Jezus. Aan de buitenkant ben je meestal rustig en ontvankelijk, maar van binnen speelt zich heel wat af. Je observeert, slaat het op en denkt erover na. Op de achtergrond bemoei je je graag met de gang van zaken en probeer je te sturen.

Je lijkt het meest op

Jouw karakter heeft veel overeenkomsten met Petrus. Hij was een volgeling van Jezus, maar geen volgzaam type. Net als Petrus ben je een mens uit een stuk: je doet de dingen met je hele hart en reageert vaak primair. In je impulsiviteit denk je alles aan te kunnen en later denk je: had ik maar wat langer nagedacht. Je bent een echte avonturier die makkelijk in het diepe springt.

Je lijkt het meest op

Wie wil er op Pilatus lijken? Als pragmatisch en berekenend ingesteld persoon kun je deze gelijkenis op waarde schatten. Je bent daardoor besluitvaardig en slim in het omgaan met anderen. Je weet rekening te houden met wat anderen vinden, ook als dat tegen je eigen principes in gaat. Van binnen vind je dat soms lastige keuzes waar je flink over kan piekeren, maar uiteindelijk heb je er vrede mee. Je hebt politiek talent.

Je lijkt het meest op

“Eerst zien, dan geloven” is je motto, en dat zei Tomas ook al 2000 jaar geleden. Hij was een leerling van Jezus en kon niet geloven dat Jezus opgestaan was uit de dood, tot hij het zelf zag en voelde. Met een gezonde dosis scepsis is niets mis en twijfel is een goede motor om beter na te denken of meer te onderzoeken. Maar accepteer ook dat er soms meer is dan wat we kunnen waarnemen. Je hoeft niet alles zélf zien: neem de waarnemingen en ervaringen van je omgeving ook serieus.

Je lijkt het meest op

Je weet waar je voor staat en je kunt dat goed verwoorden, en daarin lijk je op Paulus. Je vormt je eigen mening door zelf op onderzoek uit te gaan. Daardoor ben je ook een avonturier die van reizen houdt. Je hebt dus goed over alles nagedacht en een sterke mening gevormd. In discussies ben je daar dan ook moeilijk vanaf te brengen. Je weet het dus allemaal heel goed. Je vindt het vervelend dat je in de praktijk niet altijd aan die hoge normen kunt voldoen.

Je lijkt het meest op

Je werkt graag met je handen en bent daar ook goed in: het valt niet mee om met je blote handen zo’n groot schip in elkaar te zetten! Als er weinig houvast is, kies je voor creatieve oplossingen: bij het bouwen, maar ook als je moet bepalen wanneer je uit de ark kan. Je bent gehoorzaam en flexibel - ook als een opdracht absurd lijkt, blijf je loyaal. Je houdt van dieren. Soms kun je uit de band springen.